Welcome to our blog , find our tasty recipes, by clicking the image and view full recipe videos.

RASMALAI SWEETS (Click the image to view the video fully)




How to make Rasmalai | Tasty and Easy Homemade method | Sweet Desserts Rasamalai Title: Sweet Rasmalai / Tasty Desserts Recipe Name: Rasmalai Total Servings: 2 – 3 persons Preparation Time: 5 Minutes Cooking Time: 20 minutes Ingredients • Cream Milk - 1 1/2 Litre • Sugar - 400 Grams • Lemon Juice - 15 ml • Badam - 50 grams • Chopped Badam - 25gm • Chopped Pista - 25 grams • saffron - 3 gms Cooking Instructions • Soak the Badam in hot water for 10 mins. • Place the milk pot in flame and pour 1 liter cream milk in it and allow it boil for 5 minutes. • Pour the Lemon juice into the boiling milk . • Then the milk gets separated. • Filter the separated milk in cold water nicely for 3 times , until the lemon sour gets removed. • Squeeze the thick milk dough and remove the water using a white cotton cloth. • Make the separated milk dough into small flat spherical balls. • Place a pot in flame and add 1/2 litre water and add 250 grams sugar in it and allow it to boil for 2 minutes. • Add the Spherical Milk balls into the sugar water and allow it to boil for 10 minutes. • Place a milk pot in flame and then add the 1/2 litre cream milk and allow it to boil for 3 minutes. • Add sugar 150 grams in the boiling milk. • Add chopped Badam and pista each 25 grams and also the saffron 3 grams. • Then peel off the skin of the soaked badam ( 50 grams) and grind it paste in a mixie. • Add the badam paste to boiled milk. • Then drop the spherical milk balls into the boiled milk mix allow it to heat for 1 minute. • Finally place the Rasmalai in a Glass bowl and garnish it with chopped Badams and Pistas. • Serve it to your beloved family and Guest and relish the sweet rasmalai.
Click on recipe KAJAR KA HALWA _____________________In Tamil__________________________ சமையல் வழிமுறைகள் • பாதாமை 10 நிமிடங்களுக்கு சூடான நீரில் ஊற வைக்கவும். • பால் பானையை சுடரில் வைக்கவும், அதில் 1 லிட்டர் கிரீம் பால் ஊற்றி 5 நிமிடங்கள் கொதிக்க விடவும். • கொதிக்கும் பாலில் எலுமிச்சை சாற்றை ஊற்றவும். • பின்னர் பால் பிரிக்கப்படுகிறது. • எலுமிச்சை புளிப்பு நீங்கும் வரை, பிரிக்கப்பட்ட பாலை குளிர்ந்த நீரில் 3 முறை நன்றாக வடிகட்டவும். • அடர்த்தியான பால் மாவை கசக்கி, வெள்ளை காட்டன் துணியைப் பயன்படுத்தி தண்ணீரை அகற்றவும். • பிரிக்கப்பட்ட பால் மாவை சிறிய தட்டையான கோள பந்துகளாக மாற்றவும். • ஒரு பானையை சுடரில் வைத்து 1/2 லிட்டர் தண்ணீரை சேர்த்து அதில் 250 கிராம் சர்க்கரை சேர்த்து 2 நிமிடம் கொதிக்க விடவும். • சர்க்கரை நீரில் கோள பால் பந்துகளை சேர்த்து 10 நிமிடங்கள் கொதிக்க விடவும். • ஒரு பால் பானையை தீயில் வைக்கவும், பின்னர் 1/2 லிட்டர் கிரீம் பால் சேர்த்து 3 நிமிடங்கள் கொதிக்க விடவும். • கொதிக்கும் பாலில் சர்க்கரை 150 கிராம் சேர்க்கவும். • நறுக்கிய பாதம் மற்றும் பிஸ்தாவை ஒவ்வொரு 25 கிராம் மற்றும் குங்குமப்பூ 3 கிராம் சேர்க்கவும். • பின்னர் ஊறவைத்த பாதாமின் (50 கிராம்) தோலை உரித்து மிக்ஸியில் அரைக்கவும். • வேகவைத்த பாலில் பாதம் பேஸ்ட் சேர்க்கவும். • பின்னர் கோள பால் பந்துகளை வேகவைத்த பால் கலவையில் விடுங்கள் 1 நிமிடம் வெப்பமடைய அனுமதிக்கவும். • கடைசியாக ராஸ்மலை ஒரு கண்ணாடி கிண்ணத்தில் வைத்து நறுக்கிய பாதாம்ஸ் மற்றும் பிஸ்தாக்களால் அலங்கரிக்கவும். • உங்கள் அன்பான குடும்பத்தினருக்கும் விருந்தினருக்கும் பரிமாறவும், இனிமையான ரஸ்மலை மகிழ்விக்கவும்.


 

Comments