- Get link
- X
- Other Apps
Welcome to our blog , find our tasty recipes, by clicking the image and view full recipe videos.
- Get link
- X
- Other Apps
How to make Rasmalai | Tasty and Easy Homemade method | Sweet Desserts Rasamalai
Title: Sweet Rasmalai / Tasty Desserts
Recipe Name: Rasmalai
Total Servings: 2 – 3 persons
Preparation Time: 5 Minutes
Cooking Time: 20 minutes
Ingredients
• Cream Milk - 1 1/2 Litre
• Sugar - 400 Grams
• Lemon Juice - 15 ml
• Badam - 50 grams
• Chopped Badam - 25gm
• Chopped Pista - 25 grams
• saffron - 3 gms
Cooking Instructions
• Soak the Badam in hot water for 10 mins.
• Place the milk pot in flame and pour 1 liter cream milk in it and allow it boil for 5 minutes.
• Pour the Lemon juice into the boiling milk .
• Then the milk gets separated.
• Filter the separated milk in cold water nicely for 3 times , until the lemon sour gets removed.
• Squeeze the thick milk dough and remove the water using a white cotton cloth.
• Make the separated milk dough into small flat spherical balls.
• Place a pot in flame and add 1/2 litre water and add 250 grams sugar in it and allow it to boil for 2 minutes.
• Add the Spherical Milk balls into the sugar water and allow it to boil for 10 minutes.
• Place a milk pot in flame and then add the 1/2 litre cream milk and allow it to boil for 3 minutes.
• Add sugar 150 grams in the boiling milk.
• Add chopped Badam and pista each 25 grams and also the saffron 3 grams.
• Then peel off the skin of the soaked badam ( 50 grams) and grind it paste in a mixie.
• Add the badam paste to boiled milk.
• Then drop the spherical milk balls into the boiled milk mix allow it to heat for 1 minute.
• Finally place the Rasmalai in a Glass bowl and garnish it with chopped Badams and Pistas.
• Serve it to your beloved family and Guest and relish the sweet rasmalai.
Click on recipe KAJAR KA HALWA
_____________________In Tamil__________________________
சமையல் வழிமுறைகள்
• பாதாமை 10 நிமிடங்களுக்கு சூடான நீரில் ஊற வைக்கவும்.
• பால் பானையை சுடரில் வைக்கவும், அதில் 1 லிட்டர் கிரீம் பால் ஊற்றி 5 நிமிடங்கள் கொதிக்க விடவும்.
• கொதிக்கும் பாலில் எலுமிச்சை சாற்றை ஊற்றவும்.
• பின்னர் பால் பிரிக்கப்படுகிறது.
• எலுமிச்சை புளிப்பு நீங்கும் வரை, பிரிக்கப்பட்ட பாலை குளிர்ந்த நீரில் 3 முறை நன்றாக வடிகட்டவும்.
• அடர்த்தியான பால் மாவை கசக்கி, வெள்ளை காட்டன் துணியைப் பயன்படுத்தி தண்ணீரை அகற்றவும்.
• பிரிக்கப்பட்ட பால் மாவை சிறிய தட்டையான கோள பந்துகளாக மாற்றவும்.
• ஒரு பானையை சுடரில் வைத்து 1/2 லிட்டர் தண்ணீரை சேர்த்து அதில் 250 கிராம் சர்க்கரை சேர்த்து 2 நிமிடம் கொதிக்க விடவும்.
• சர்க்கரை நீரில் கோள பால் பந்துகளை சேர்த்து 10 நிமிடங்கள் கொதிக்க விடவும்.
• ஒரு பால் பானையை தீயில் வைக்கவும், பின்னர் 1/2 லிட்டர் கிரீம் பால் சேர்த்து 3 நிமிடங்கள் கொதிக்க விடவும்.
• கொதிக்கும் பாலில் சர்க்கரை 150 கிராம் சேர்க்கவும்.
• நறுக்கிய பாதம் மற்றும் பிஸ்தாவை ஒவ்வொரு 25 கிராம் மற்றும் குங்குமப்பூ 3 கிராம் சேர்க்கவும்.
• பின்னர் ஊறவைத்த பாதாமின் (50 கிராம்) தோலை உரித்து மிக்ஸியில் அரைக்கவும்.
• வேகவைத்த பாலில் பாதம் பேஸ்ட் சேர்க்கவும்.
• பின்னர் கோள பால் பந்துகளை வேகவைத்த பால் கலவையில் விடுங்கள் 1 நிமிடம் வெப்பமடைய அனுமதிக்கவும்.
• கடைசியாக ராஸ்மலை ஒரு கண்ணாடி கிண்ணத்தில் வைத்து நறுக்கிய பாதாம்ஸ் மற்றும் பிஸ்தாக்களால் அலங்கரிக்கவும்.
• உங்கள் அன்பான குடும்பத்தினருக்கும் விருந்தினருக்கும் பரிமாறவும், இனிமையான ரஸ்மலை மகிழ்விக்கவும்.
dessert recipe
desserts sweets
Easy and tasty rasmalai
home cooking
How to make rasmalai
no bake desserts easy
rasmalai
sweets recipes in hindi
Location:
India
- Get link
- X
- Other Apps
Comments
Post a Comment