Welcome to our blog , find our tasty recipes, by clicking the image and view full recipe videos.

CHOLE BHATTURE (Click the image to view the video fully)



Chole Bhature | Tasty Healthy Channa Masala Breakfast A Tasty Healthy recipe of Chole Bhature / Channa and Wheat Poori, a protein added breakfast , Kids would love to eat. This video will provide the details how to prepare this recipe easily and in less time of half hour for office goers. Recipe Name: Chole Bhature / Channa Poori Total Servings: 3- 4 persons Preparation Time: 10 Minutes , Channa soaking time : 5-6 hours Cooking Time: 20 minutes Ingredients • Boiled Chenna - 1 medium sized bowl • Onion sliced - 1 no. • Grinded Tomato - 1 no. • Green chilly - 2 nos • Curry leaves - 8 nos • Coriander - One hand quantity • Red chilly powder - 1 1/2tsp • Turmeric powder - 1 tsp • Garam masala - 1 tsp • Ginger garlic paste - 2 tsp • Coconut milk grinded along with cashews ( 10 nos) - 1 medium sized bowl. • Special masala powder - 2 tsp (Grinded/ powdered mix of Fennel seeds, Anise, cinnamon bark, Bay leaf, Marine algae, Marathi moggu, Star Anise poo/ Anatchi poo). • Cooking oil - 15 ml Cooking Instructions • Place the pan in flame and pour oil 4 tsp. • Add special spice powder. • Add sliced onions 1 no and stir it well till it becomes light brown. • Add grinded tomato 1 nos. • Add Garlic ginger paste - 2 tsp. • Add sliced Green chillies - 2 nos. • Add Red chilly powder - 1 1/2 tsp. • Add Turmeric - 1/2 tsp. • Add Garam masala 1 tsp. • Mix it well. • Add boiled chenna 3/4th cup quantity. • Add 1/4th boiled chenna after grinding it to paste. • Add water 1 bowl. • Allow it to boil for 5 minutes. • Add the coconut/ cashew milk mix - 1 bowl. • Allow it to boil for 5 minutes. • Add coriander leaves 1/4th hand quantity. • Now serve it in a bowl along with Poori and relish the taste of the recipe combination with your family and friends. _____________________________________________________________________________________ Chenna Poori | Tasty Healthy Breakfast | Tasty Channa | Easy channa | Ezhil Arasi Venkatesh | Indian Breakfast | Desi Breakfast | Nutritious Breakfast | Wheat Poori | Wheat Breakfast | Easy Breakfast | Local Breakfast | Indian Recipe | Breakfast Recipes | Chole Bhature | Ezhil Arasi Venkatesh Cooking | Channa masala | How to Make Chole Bhature| How to Cook Chole Bhature | How to make poori | How to make Easy Breakfast _______________________________________________________________________________
சென்னா பூரி IN TAMIL தேவையான பொருட்கள் • சென்னா - 1 நடுத்தர அளவிலான கிண்ணம் • வெங்காயம் வெட்டப்பட்டது - 1 எண் • அரைத்த தக்காளி - 1 எண • பச்சை மிளகாய் - 2 எண் • கறிவேப்பிலை - 8 எண் • கொத்தமல்லி - ஒரு கை அளவு • சிவப்பு மிளகாய் தூள் - 1 1/2tsp • மஞ்சள் தூள் - 1 தேக்கரண்டி • கரம் மசாலா - 1 தேக்கரண்டி • இஞ்சி பூண்டு விழுது - 2 தேக்கரண்டி • தேங்காய் பால் முந்திரி (10 எண்) உடன் அரைக்கப்பட்ட - 1 நடுத்தர அளவிலான கிண்ணம். • சிறப்பு மசாலா தூள் - 2 தேக்கரண்டி (பெருஞ்சீரகம் விதைகள், சோம்பு, இலவங்கப்பட்டை பட்டை, விரிகுடா இலை, கடல் பாசிகள், மராத்தி மொகு, ஸ்டார் சோம்பு பூ / அனாட்சி பூ ஆகியவற்றின் அரைக்கப்பட்ட / தூள் கலவை) • சமையல் எண்ணெய் - 15 மில்லி சமையல் வழிமுறைகள் • தீயில் பான் வைக்கவும், எண்ணெய் 4 தேக்கரண்டி ஊற்றவும். • சிறப்பு மசாலா தூள் சேர்க்கவும். • வெட்டப்பட்ட வெங்காயம் 1 எண் சேர்த்து லேசான பழுப்பு நிறமாக வரும் வரை கிளறவும். • அரைத்த தக்காளி 1 எண் சேர்க்கவும். • பூண்டு இஞ்சி விழுது சேர்க்கவும் - 2 தேக்கரண்டி • வெட்டப்பட்ட பச்சை மிளகாய் சேர்க்கவும் - 2 எண். • சிவப்பு மிளகாய் தூள் சேர்க்கவும் - 1 1/2 தேக்கரண்டி. • மஞ்சள் தூள் சேர்க்கவும் - 1/2 தேக்கரண்டி. • கரம் மசாலா 1 தேக்கரண்டி சேர்க்கவும். • நன்றாக கலக்கவும். • வேகவைத்த சென்னா 3/4 கப் அளவு சேர்க்கவும். • 1/4 வேகவைத்த சென்னாவை அரைத்த பின் சேர்க்கவும். • தண்ணீர் 1 சிறிய கிண்ணம் சேர்க்கவும். • 5 நிமிடங்கள் கொதிக்க அனுமதிக்கவும். • தேங்காய் / முந்திரி பால் கலவை சேர்க்கவும் - 1 கிண்ணம். • 5 நிமிடங்கள் கொதிக்க அனுமதிக்கவும். • கொத்தமல்லி இலைகளை 1/4 வது கை அளவு சேர்க்கவும். • இப்போது பூரியுடன் ஒரு கிண்ணத்தில் பரிமாறவும், உங்கள் குடும்பத்தினருடனும் நண்பர்களுடனும் சுவைக்கவும்.
Visit PASI PARUPPU PAYASAM





 

Comments