Welcome to our blog , find our tasty recipes, by clicking the image and view full recipe videos.

PEPPER CHICKEN (Click the image to view the video fully)



Pepper Chicken | How to cook Easy and Tasty / Dry Chicken Recipes How to cook | prepare pepper chicken dry recipe | tasty and delicious Title: Soft and Dry Pepper chicken Recipe Recipe Name: Pepper chicken - Dry Total Servings: 2 persons Preparation Time: 10 Minutes Cooking Time: 30 minutes Ingredients • Chicken - 250 Grams • Curd - 4 tsp • Turmeric powder - 1 tsp • Red chili powder - 1 1/2 tsp • Pepper - 1 1/2 tsp • Cumin seeds - 1 1/2 tsp • Dhaniya powder - 2 tsp • Garam masala - 1 tsp • Salt - 11/2 tsp • Ginger Garlic paste - 2 tsp • Cooking Oil - 50 ml • Green Chillies - 2 nos • Curry Leaves - 10 nos • Coriander leaves - 1 hand quantity Cooking Instructions • First wash the chicken nicely and clean. • Place the chicken in a fresh bowl and add the following; curd 4 tsp , turmeric 1 tsp , red chilly powder 1 1/2, pepper 1 1/2 tsp, cumin powder 1 1/2 tsp, Dhaniya powder 2 tsp , Garam masala - 1 tsp , Salt - 11/2 tsp, Ginger Garlic paste - 2 tsp • Mix all together and keep it closed to get marinated for 10 minutes. • Place a pan in flame leave it for a minute to heat and then add cooking oil 4 tsp, Then add special masala powder - 2 tsp (Grinded/ powdered mix of Fennel seeds, Anise, cinnamon bark, Bay leaf, Marine algae, Marathi moggu, Star Anise poo/ Anatchi poo). • Add curry leaves - 10 nos and the green chillies - 2 nos. • Add the marinated chicken to pan and mix well for 30 seconds. • Close the pan lid for 5 minutes and allow it to get dry heat. • Remove the pan lid and Stir cook until the chicken gets well cooked and soft. • Finally add the coriander leaves and stir lightly. • Place the pepper chicken in a serving bowl and serve it to your beloved family and friends. தேவையான பொருட்கள் • கோழி - 250 கிராம் • தயிர் - 4 தேக்கரண்டி • மஞ்சள் தூள் - 1 தேக்கரண்டி • சிவப்பு மிளகாய் தூள் - 1 1/2 தேக்கரண்டி • மிளகு - 1 1/2 தேக்கரண்டி • சீரகம் - 1 1/2 தேக்கரண்டி • தனியா தூள் - 2 தேக்கரண்டி • கரம் மசாலா - 1 தேக்கரண்டி • உப்பு - 11/2 தேக்கரண்டி • இஞ்சி பூண்டு விழுது - 2 தேக்கரண்டி • சமையல் எண்ணெய் - 50 மில்லி • பச்சை மிளகாய் - 2 எண் • கறி இலைகள் - 10 எண் • கொத்தமல்லி இலைகள் - 1 கை அளவு சமையல் வழிமுறைகள் • முதலில் கோழியை நேர்த்தியாக சுத்தம் செய்யுங்கள். • ஒரு புதிய கிண்ணத்தில் கோழியை வைக்கவும், பின்வரும் அனைத்தும் சேர்க்கவும். • தயிர் 4 தேக்கரண்டி, மஞ்சள் 1 தேக்கரண்டி, சிவப்பு மிளகாய் தூள் 1 1/2, • மிளகு 1 1/2 தேக்கரண்டி, • சீரகம் தூள் 1 1/2 தேக்கரண்டி, • தனியா தூள் 2 தேக்கரண்டி • கரம் மசாலா - 1 தேக்கரண்டி • உப்பு - 11/2 தேக்கரண்டி • இஞ்சி பூண்டு விழுது - 2 தேக்கரண்டி • அனைத்தையும் ஒன்றாக கலந்து 10 நிமிடங்கள் மரினாட் பெற அதை மூடி வைக்கவும். • ஒரு பான் சுடரில் வைக்கவும், ஒரு நிமிடம் சூடாக்கவும், பின்னர் சமையல் எண்ணெயை 4 தேக்கரண்டி சேர்க்கவும். • சிறப்பு மசாலா தூள் சேர்க்கவும் - 2 தேக்கரண்டி (அரைத்த / தூள் கலவை) (பெருஞ்சீரகம் விதைகள், சோம்பு, இலவங்கப்பட்டை பட்டை, பே இலை, கடல் பாசிகள், மராத்தி மொக்கு, ஸ்டார் சோம்பு பூ / அனாச்சி பூ). • கறிவேப்பிலை - 10 எண் மற்றும் பச்சை மிளகாய் - 2 எண் சேர்க்கவும். • வாணலியில் மரினாட் செய்தா கோழியைச் சேர்த்து 30 விநாடிகள் நன்கு கலக்கவும். • பான் மூடியை 5 நிமிடங்கள் மூடி, உலர்ந்த வெப்பத்தை பெற அனுமதிக்கவும். • பான் மூடியை அகற்றி, கோழியை நன்கு சமைத்து மென்மையாக்கும் வரை சமைக்கவும். • இறுதியாக கொத்தமல்லி இலைகளை சேர்த்து லேசாக கிளறவும். • மிளகு கோழியை ஒரு பரிமாறும் கிண்ணத்தில் வைத்து உங்கள் அன்பான குடும்பத்தினருக்கும் நண்பர்களுக்கும் பரிமாறவும்.  

Comments