Welcome to our blog , find our tasty recipes, by clicking the image and view full recipe videos.

PAROTTA SALNA (Click the image to view the video fully)


Title: Tasty Salna for Wheat Parotta as a Healthy Breakfast
Recipe Name: Parotta Salna
Total Servings: 2 – 3 persons
Prepaation Time: 10 Minutes
Cooking Time: 35 minute
Ingredients • Onion - 1 no big size • Tomato - 2 nos medium sized (Semi- Grinded) • Green Chilli - 2 Nos • Mint - 1 hand quantity • Coriander leaves - 1 hand quantity • Curry leaves - 10 nos. • Pepper - 2 tsp • Cumin Seeds - 1 1/2 tsp • Fennel Seeds - 1 tsp • Red chilly - 3 nos • Dhaniya powder - 2 tsp • Gasa Gasa - 1 tsp • shredded coconut - 2 tsp • Ginger garlic paste - 2 tsp • Red chilly powder - 1 tsp • Turmeric - 1 tsp • Garam Masala - 1 tsp • Oil - 4 tsp • Special spices masala - 2 tsp (Grinded/ powdered mix of ( Fennel seeds, Anise, cinnamon bark, Bay leaf, Marine algae, Marathi moggu, Star Anise poo/ Anatchi poo) • Water - 50 ml Cooking Instructions • Place the Pan in flame and allow it to heat for 2 minutes. • Add 1 tsp oil and add the following ingredients one by one i.e Pepper - 2 tsp, Cumin Seeds - 1 1/2 tsp, Fennel Seeds - 1tsp, Red chilly - 3 nos, Dhaniya powder - 2 tsp, Gasa Gasa - 1 tsp, shredded coconut - 2 tsp and Curry leaves - 10 nos and oil roast it all for 5 minutes. • Then put the content in a mixer grinder and grind it well to become a thick special salna paste by adding 50 ml water. • Place the pan in flame and let it to heat for 2 minutes, add 3 tsp oil. • Then add the special spices masala powder 2 tsp and oil roast it for 2 minutes. • Add onion and stir till it well to become golden brown. • Add semi grinded tomato and stir the mix for 5 minutes. • Add Ginger Garlic paste and stir well. • Add Green chillies and stir well. • Add Red chilly powder and Turmeric and stir well. • Add Coriander and mint and stir well. • Add Garam masala 1/2 tsp. • Then Finally add the special salna paste and stir well. • Add the required level of water and leave it to flame for 5 minutes. • Then place it in a bowl and serve it along with Wheat Parotta to your family as a healthy breakfast.
Know recipe of MILK PUDDING தேவையான பொருட்கள் • வெங்காயம் - 1 பெரிய அளவு • தக்காளி - 2 நடுத்தர அளவு (அரை- அரைக்கப்பட்ட). • பச்சை மிளகாய் - 2 எண் • புதினா - 1 கை அளவு • கொத்தமல்லி இலைகள் - 1 கை அளவு • கறிவேப்பிலை - 10 எண். • மிளகு - 2 தேக்கரண்டி • சீரகம் - 1 1/2 தேக்கரண்டி • பெருஞ்சீரகம் விதைகள் - 1 தேக்கரண்டி • சிவப்பு மிளகாய் - 3 எண் • தனியா தூள் - 2 தேக்கரண்டி • காசா காசா - 1 தேக்கரண்டி • துண்டாக்கப்பட்ட தேங்காய் - 2 தேக்கரண்டி • இஞ்சி பூண்டு விழுது - 2 தேக்கரண்டி • சிவப்பு மிளகாய் தூள் - 1 தேக்கரண்டி • மஞ்சள் - 1 தேக்கரண்டி • கரம் மசாலா - 1 தேக்கரண்டி • எண்ணெய் - 4 தேக்கரண்டி • சிறப்பு மசாலா தூள் , அரைத்த / தூள் கலவை (பெருஞ்சீரகம் விதைகள், சோம்பு, இலவங்கப்பட்டை பட்டை, பிரியாணி இலை, கடல் பாசிகள், மராத்தி மொகு, ஸ்டார் சோம்பு பூ / அனாச்சி பூ) சமையல் வழிமுறைகள் • பான் சுடரில் வைக்கவும், அதை 2 நிமிடங்கள் சூடாக்கவும். • 1 தேக்கரண்டி எண்ணெய் சேர்க்கவும் (மிளகு - 2 தேக்கரண்டி, சீரகம் - 1 1/2 தேக்கரண்டி, பெருஞ்சீரகம் விதைகள் - 1 தேக்கரண்டி,சிவப்பு மிளகாய் - 3 எண்,தனியா தூள் - 2 தேக்கரண்டி, காசா காசா - 1 தேக்கரண்டி, துண்டாக்கப்பட்ட தேங்காய் - 2 தேக்கரண்டி மற்றும் கறிவேப்பிலை - 10 எண். , அனைத்தையும் 5 நிமிடங்கள் கிளறவும். • பின்னர் அனைத்தையும் மிக்சி கிரைண்டரில் போட்டு நன்கு அரைத்து 50 மில்லி தண்ணீரைச் சேர்த்து அடர்த்தியான சிறப்பு சல்னா பேஸ்டாக மாறும் • கடாயை சுடரில் வைக்கவும், 2 நிமிடங்கள் சூடாக்கவும், • பின்னர் சிறப்பு மசாலா தூள் 2 தேக்கரண்டி சேர்த்து 2 நிமிடம் நன்கு கிளறவும். • வெங்காயம் சேர்த்து பொன்னிறமாகும் வரை கிளறவும். • அரை அரைத்த தக்காளி சேர்த்து கலவையை 5 நிமிடங்கள் கிளறவும். • இஞ்சி பூண்டு விழுது சேர்த்து நன்கு கிளறவும். • பச்சை மிளகாய் சேர்த்து நன்கு கிளறவும். • சிவப்பு மிளகாய் தூள் மற்றும் மஞ்சள் சேர்த்து நன்கு கிளறவும். • கொத்தமல்லி மற்றும் புதினா சேர்த்து நன்கு கிளறவும். • கரம் மசாலா 1/2 தேக்கரண்டி சேர்க்கவும். • பின்னர் இறுதியாக சிறப்பு சல்னா பேஸ்ட் சேர்த்து நன்கு கிளறவும். • தேவையான அளவு தண்ணீரைச் சேர்த்து 5 நிமிடங்கள் சுடர் விடவும்.
• பின்னர் அதை ஒரு பாத்திரத்தில் வைக்கவும், கோதுமை பரோட்டாவுடன் சேர்ந்து உங்கள் குடும்பத்திற்கு ஆரோக்கியமான காலை உணவாக பரிமாறவும்.

 

Comments