Welcome to our blog , find our tasty recipes, by clicking the image and view full recipe videos.

COCONUT MILK CHICKEN (Click the image to view the video fully)




Recipe Name: Coconut milk chicken Gravy Total Servings: 3- 4 persons Preparation Time: 10 Minutes Cooking Time: 30 minutes Ingredients • Chicken - 250 grams • Curd - 4 tsp • Onion - Medium Sized 2 nos • Grinded Tomato - Medium Sized 2 nos • Potato - 8 cutted pieces • Drumstick - 7 cutted pieces • Green Chillies - 1 no • Coriander - one hand quantity • Coconut milk - 1 bowl (thick consistency) and 1 bowl (Medium consistency) • Turmeric powder - 1 tsp • Red chili powder - 1 1/2 tsp • Garam masala - 1 tsp • Salt - 11/2 tsp • Ginger Garlic paste - 2 tsp • special masala powder - 2 tsp (Grinded/ powdered mix of Fennel seeds, Anise, cinnamon bark, Bay leaf, Marine algae, Marathi moggu, Star Anise poo/ Anatchi poo) • Cooking Oil - 50 ml • Curry Leaves - 10 nos Cooking Instructions • First wash the chicken nicely and clean. • Place the chicken in a fresh bowl and add the following Curd 4 tsp , turmeric 1 tsp , Salt - 1/2 tsp. • Mix all together and keep it closed to get marinated for 10 minutes. • Place a Steel Pot in flame and leave it for a minute to heat then add cooking oil 4 tsp • Then add special masala powder - 2 tsp (Grinded/ powdered mix of Fennel seeds, Anise, cinnamon bark, Bay leaf, Marine algae, Marathi moggu, Star Anise poo/ Anatchi poo) • Add onions and stir well till it gets light brown. • Add grinded tomato and stir / mix well. • Add Ginger garlic paste – 1 tsp. • Add Green chilies cutted – 1 no. • Now add Marinated Chicken and mix well. • Add Red chilly powder 1 ½ tsp. • Add turmeric powder – 1 tsp. • Add cutted drumstick pieces – 7 nos. • Add cutted potato pieces – 8 nos. • Add 1 bowl water and mix well for 5 minutes. • Add 1 tsp Garam Masala and mix well. • Add 1 bowl Coconut milk (medium consistency) and mix well. • Allow it boil for 10 minutes in medium flame with closed lid. • Open lid and add 1 bowl Coconut milk (thick consistency) and mix well and leave it for a minute. • Switch off flame and add coriander leaves and stir slightly. • Add curry leaves - 10 nos . • Close the pan lid for 5 minutes and allow it to boil. • Remove the pan lid and stir cook slightly until the chicken gets well cooked and soft. • Finally add the coriander leaves and stir lightly. • Place the chicken Gravy in a serving bowl and serve it in a fresh banana leaf along with Soft idly’s, to your beloved family and friends. #How to make Chicken Gravy #Coconut milk chicken Gravy #Chicken Gravy #Easy tasty Chicken Gravy #Restaurant Style Chicken Gravy # Chicken Gravy Recipe #Restaurant Style Chicken Curry #Chicken Gravy Recipe by Arasis Cooking #Chicken Curry #Chicken Gravy #Chicken Recipe # Chicken Gravy in Tamil #Chicken Gravy both in English and Tamil
Click on CHICKEN GRAVY CURRY தலைப்பு: சுவையான தேங்காய் பால் சிக்கன் கிரேவி ரெசிபி ரெசிபி பெயர்: தேங்காய் பால் சிக்கன் கிரேவி பரிமருத்தல்: 3- 4 நபர்கள் தயாரிப்பு நேரம்: 10 நிமிடங்கள் சமையல் நேரம்: 30 நிமிடங்கள் தேவையான பொருட்கள் • சிக்கன் - 250 கிராம். • தயிர் - 4 தேக்கரண்டி. • வெங்காயம் - நடுத்தர அளவு 2 எண். • அரைத்த தக்காளி - நடுத்தர அளவு 2 எண். • உருளைக்கிழங்கு - 8 வெட்டப்பட்ட துண்டுகள். • முருங்கைக்காய் - 7 வெட்டப்பட்ட துண்டுகள். • பச்சை மிளகாய் - 1 எண். • கொத்தமல்லி - ஒரு கை அளவு. • தேங்காய் பால் - 1 கிண்ணம் (அடர்த்தியான நிலைத்தன்மை) மற்றும் 1 கிண்ணம் (நடுத்தர நிலைத்தன்மை). • மஞ்சள் தூள் - 1 தேக்கரண்டி. • சிவப்பு மிளகாய் தூள் - 1 1/2 தேக்கரண்டி. • கரம் மசாலா - 1 தேக்கரண்டி. • • உப்பு - 11/2 தேக்கரண்டி. • இஞ்சி பூண்டு விழுது - 2 தேக்கரண்டி. • சிறப்பு மசாலா தூள் - 2 தேக்கரண்டி (பெருஞ்சீரகம் விதைகள், சோம்பு, இலவங்கப்பட்டை பட்டை, வளைகுடா இலை, கடல் பாசிகள், மராத்தி மொகு, ஸ்டார் சோம்பு பூ / அனாட்சி பூ ஆகியவற்றின் அரைக்கப்பட்ட / தூள் கலவை). • சமையல் எண்ணெய் - 50 மில்லி. • கறிவேப்பிலை - 10 எண். ஒரு பரிமாறும் கிண்ணத்தில் சிக்கன் கிரேவியை வைத்து, புதிய வாழை இலையில் மென்மையான இட்லியுடன் உங்கள் அன்பான குடும்பத்தினருக்கும் நண்பர்களுக்கும் பரிமாறவும்.


Comments